The Style Paper

5 museum waardige design stoelen

Het leuke van een mooie stoel is: hij neemt niet teveel ruimte in, je kunt er eentje kopen (wat goedkoper is dan een bank) en, als je een goede kiest, heb je meteen een bijzonder design object in huis dat ook nog eens te gebruiken is als meubel. Hier een lijst van 5 unieke exemplaren die niet zouden misstaan in een museum voor moderne kunst.

Journal 007 1
1. La Redonda // Bodegón Cabinet

1. La Redonda is een steenrood object van gepoedercoat staal. Ontworpen door architectuur en design studio Bodegón Cabinet uit Barcelona. De basis is een geometrische cirkel die op twee plaatsen gebogen is om een driedimensionale stoel te vormen. Van een afstand gezien ziet het er nog steeds uit als een cirkel. Dit strakke minimalistische item kan ook gebruikt worden als bijzettafel of gewoon op zichzelf staan als een abstract kunstwerk.

Journal 007 2
2. Cubic Armchair II // Crosby Studios

2. Crosby Studios zit in New York en Moskou en ontwerpt naast opvallende interieurs ook opvallende meubelstukken en kunstwerken. Of meubels die ook als kunstwerk gezien kunnen worden. Vanaf de achterkant of zijkant gezien lijkt dit glanzende metalen oppervlak wel op een werk van Anish Kapoor. De Cubic Armchair II is een functioneel beeldhouwwerk waarmee je een afgezonderd leeshoekje maakt.

Journal 007 3
3. Keystone // OS & OOS

3. Gedurende de afgelopen jaren hebben de Nederlandse ontwerpers van OS & OOS een indrukwekkend repertoire aan minimalistische abstracte meubelontwerpen gemaakt. Een van de eerste objecten die zij maakten is de nog altijd actuele Keystone. Oorspronkelijk gemaakt van gestapelde betonnen blokken stond deze stoel op zichzelf zonder verbindingen, door het enorme gewicht. Gelukkig nu ook verkrijgbaar in de mooie wollen Kvadrat stoffen via Please Wait to be Seated.

Journal 007 4
4. PARA(D) // Nova Obiecta

4. Nova Obiecta, een kunstenaars- en ontwerp studio uit Parijs, maakt vrolijke conceptuele meubels in primaire kleuren. Het laatste design PARA(D) is een strandstoel met simpele belijning uit staal met een wasbare stoffen zitting. Deze vrolijke opvallende stoel is verkrijgbaar in een verschillende kleurencombinaties en is een echte eye catcher voor binnen of buiten.

Journal 007 5
5. Roly-Poly // Faye Toogood

5. De Roly-Poly stoel van Faye Toogood, een ontwerpster uit Londen, ziet er een beetje uit als een eierdopje. De ronde crèmekleurige vormen en dikke poten zijn gemaakt van sterk en duurzaam fibreglass. Er is ook een versie voor aan de eettafel die in wit, zwart of naturel fibreglass verkrijgbaar is, voor een bijzondere mix van neutraal gekleurde wolkachtige meubels.

Journal 007 6

Zin in nog meer museum waardige design stukken voor je interieur? Kijk dan zeker even op ons Pinterest bord Product Design!

Disclaimer

De content van deze website is door The Style Paper met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, The Style Paper aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan maken inbreuk op intellectuele eigendomsrechten van The Style Paper. Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen dient schriftelijk aan ons te worden verzocht. Linken naar deze pagina of delen van onderdelen daarvan op andere websites en social media is toegestaan mits The Style Paper wordt vermeld.

Informatie

Deze website bevat links naar websites of afbeeldingen van derden. Wij hebben geen zeggenschap over de inhoud of over andere kenmerken van deze sites/afbeeldingen en zijn in geen geval aansprakelijk of verantwoordelijk voor de inhoud ervan. The Style Paper zal waar mogelijk en voor zover bekend de eigenaar van content van derden vermelden. Indien u desondanks materiaal aantreft waarvan u van mening bent dat dit inbreuk maakt op uw rechten of waarvan u meent dat dit anderszins onrechtmatig is, kunt u bij ons een verzoek indienen om deze informatie van de website te laten verwijderen.

Copyright

© The Style Paper 2019 | KvK 66725909 | THE STYLEPAPER® 

Credits

Webdesign door Remco van Dun