The Style Paper

Allemaal naar IKEA!

Update: nu verkrijgbaar! - Liefhebbers van (Dutch) design, dieren of een natuurlijk en rustgevend interieur? In april wordt voor iedereen een nieuwe collectie gelanceerd. Tweede paasdag zijn ze geopend dus als je niets wilt missen ga dan gezellig een dagje meubels shoppen.

Dutch Design

Voor de tweede keer gaat IKEA een samenwerking aan met de bekende Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek. De INDUSTRIELL collectie is gebaseerd op ambachtelijk handwerk en bestaat voornamelijk uit hout, glas, keramiek en textiel. De materialen worden op een manier bewerkt waardoor deze er authentiek uit zien en niet zo strak als de gebruikelijke massaproductie spullen van de meubelgigant. (Alhoewel ze alsnog op grote schaal worden geproduceerd.) 

Journal 009 1

Ook wordt er geprobeerd rekening te houden met het milieu door zo min mogelijk afval te produceren tijdens het maken van de meubels. Oneffenheden worden niet weggesneden maar geven elk product een unieke uitstraling. De natuurlijke materialen en eenvoudige, robuuste vormen kunnen goed onderling gecombineerd worden. Vooral de ouderwets ogende geweven theedoeken met een net niet perfect, met de hand getekend dessin vinden wij erg mooi.

Journal 009 2
Close up van de theedoeken dessins

De volledige collectie en een uitgebreid interview met Piet Hein Eek is hier te vinden.

Shop de collectie op de IKEA website.

Rust en ruimte
Journal 009 3

Houd je niet zo van grove vormen maar wel van natuurlijk materiaal? In april komt IKEA ook met een collectie interieur items om wat meer rust en balans in je huis te brengen. Zelfs aan yoga matten en accessoires is gedacht! Deze HJÄRTELIG serie is gemaakt van duurzame materialen als kurk, zeegras en rattan en het textiel is gerecycled of op een efficiëntere manier geproduceerd. De praktische items zoals banken, stoelen, en plantenpotten kunnen zowel binnen als buiten (of allebei) gebruikt worden waardoor de grens tussen huis en tuin vervaagt. Met zachte aardetinten en hout creëer je een serene sfeer. 

Deze collectie wordt eenmalig geproduceerd en zal slechts tijdelijk verkrijgbaar zijn.

Bekijk de collectie op de IKEA website.

Dierenvriendjes
Journal 009 4

Wellicht geïnspireerd door de vele IKEA-hacks die op internet rond gaan waar baasjes de bekende IKEA meubels ombouwen tot complete kattenkastelen en hondenspeeltjes, komt IKEA in april ook met de eerste collectie voor je huisdier! Had je hond je favo IKEA stoel ingepikt? Nu koop je er eentje speciaal voor hem. En voor de kat is er o.a. een speciaal mandje dat in de welbekende vierkante vakkenkast past. Wij hopen vooral dat de mobiele krabpaal om meerdere meubels te wikkelen is. De meubels en accessoires zijn vrij basic en in slechts een paar kleuren te krijgen, maar de fotoshoot is fantastisch. Hopelijk komen ze bij succes met een vervolg. 


Shop de collectie hier!

Journal 009 5
Disclaimer

De content van deze website is door The Style Paper met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, The Style Paper aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan maken inbreuk op intellectuele eigendomsrechten van The Style Paper. Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen dient schriftelijk aan ons te worden verzocht. Linken naar deze pagina of delen van onderdelen daarvan op andere websites en social media is toegestaan mits The Style Paper wordt vermeld.

Informatie

Deze website bevat links naar websites of afbeeldingen van derden. Wij hebben geen zeggenschap over de inhoud of over andere kenmerken van deze sites/afbeeldingen en zijn in geen geval aansprakelijk of verantwoordelijk voor de inhoud ervan. The Style Paper zal waar mogelijk en voor zover bekend de eigenaar van content van derden vermelden. Indien u desondanks materiaal aantreft waarvan u van mening bent dat dit inbreuk maakt op uw rechten of waarvan u meent dat dit anderszins onrechtmatig is, kunt u bij ons een verzoek indienen om deze informatie van de website te laten verwijderen.

Copyright

© The Style Paper 2019 | KvK 66725909 | THE STYLEPAPER® 

Credits

Webdesign door Remco van Dun