The Style Paper

We brachten een bezoek aan Dutch Design Week in Eindhoven en kwamen vol inspiratie terug.

Tijdens Dutch Design Week staat de hele stad in het teken van design, Dutch Design welteverstaan. Zowel beginnende als gevestigde Nederlandse ontwerpers tonen hun nieuwste werk. Ook laten fabrikanten innovaties zien en worden er lezingen en workshops gegeven. Een aanrader voor de design liefhebber.

Het is het grootste designevenement van Noord Europa. Naast gevestigde merken wordt ook nieuw talent onder de aandacht gebracht. Er zijn van opleidingen vanuit heel Nederland afstudeerexposities te bezoeken. Erg inspirerend om te zien waar de nieuwe lichting designers mee komt. 

The Style Paper reisde af naar Eindhoven en bezocht verschillende locaties en exposities. Helaas is een dag veel te kort om alles te zien. We hebben daarom vooral gekeken naar nieuw talent en bijzondere oplossingen.

Dit zijn een paar van onze favorieten:

Nieuw talent

De Design Academy Eindhoven richtte dit jaar het vizier op het fundamentele karakter van het onderzoek en van de synthese in het gerealiseerde werk: het resultaat van denken (mind), eigen maken (mine) en opdiepen (mined), onder de noemer ‘Mined’.

Een van de ontwerpen die opviel was de kruk Paperthin Lauren Leerdam, van ll'atelier. De simpele vormen in aluminium met een richel, doen denken aan conservenblikjes. Deze manier van bewerken van het dunne metaal geeft voldoende stevigheid. Door ze in verschillende moderne kleuren te spuiten wordt het bij elkaar een speels geheel wat toepasbaar zou zijn in zowel een kantoor omgeving als een terras of zelfs binnenhuis als een leuk design object wat ook praktisch in gebruik is.

Journal 005 1
Paperthin aluminium krukje door ll'atelier

Een ander bijzonder project zijn de ontwerpen ReCast van Igor Daemen. Oude meubels worden hergebruikt door ze uit elkaar te halen, te bewerken en opnieuw in elkaar te zetten. De nieuwe verbindingen tussen poten en tafelblad worden ook gemaakt met gerecycled materiaal. Het gegoten aluminium krijgt unieke vormen in het hout en de materialen samen geven een mooi contrast. Het eindresultaat is een modern meubel dat nog jaren mee gaat.

Journal 005 2
ReCast geupcyclede tafels door Igor Daemen

De HARDCORE trend expositie stond in het thema van elementaire materialen die duurzaam en stevig zijn.

Hier vonden wij ook de favoriet van de dag, de Gravel table van Tijs Gilde. Tijs haalt zijn inspiratie uit experimenten met materialen. Gravel wordt normaal gebruikt voor vloeren maar kan ook in een driedimensionaal ontwerp worden toegepast. Het eenvoudige maar originele ontwerp maakt de tafel een blikvanger in een interieur. Door het materiaal kan de tafel ook buiten gebruikt worden, ook in publieke ruimtes.

Journal 005 4
Gravel Table van Tijs Gilde

Common Ground van ArtEZ Akademie uit Arnhem had een selectie gemaakt van projecten van afstudeerders op het gebied van Product Design. Het prototype van Jarle Veldman uit zijn collectie 'Premium Bananas' sprong er uit. Het zet je aan het denken over de manier waarop spullen gebruikt worden. Wegwerpartikelen worden getransformeerd naar objecten van waarde. De combinatie van luxe lederen bekleding met een houten pallet is grappig en tegelijkertijd functioneel. 

Journal 005 3
Premium Bananas door Jarle Veldman

Hopelijk worden deze ontwerpen opgepikt door een fabrikant om het prototype verder te ontwikkelen zodat deze ook voor de consument beschikbaar wordt.

Volgend jaar vindt DDW plaats van 20 t/m 28 oktober 2018.

Disclaimer

De content van deze website is door The Style Paper met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, The Style Paper aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan maken inbreuk op intellectuele eigendomsrechten van The Style Paper. Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen dient schriftelijk aan ons te worden verzocht. Linken naar deze pagina of delen van onderdelen daarvan op andere websites en social media is toegestaan mits The Style Paper wordt vermeld.

Informatie

Deze website bevat links naar websites of afbeeldingen van derden. Wij hebben geen zeggenschap over de inhoud of over andere kenmerken van deze sites/afbeeldingen en zijn in geen geval aansprakelijk of verantwoordelijk voor de inhoud ervan. The Style Paper zal waar mogelijk en voor zover bekend de eigenaar van content van derden vermelden. Indien u desondanks materiaal aantreft waarvan u van mening bent dat dit inbreuk maakt op uw rechten of waarvan u meent dat dit anderszins onrechtmatig is, kunt u bij ons een verzoek indienen om deze informatie van de website te laten verwijderen.

Copyright

© The Style Paper 2019 | KvK 66725909 | THE STYLEPAPER® 

Credits

Webdesign door Remco van Dun