The Style Paper

Roze is niet alleen leuk voor Barbie

De kleur roze heeft veel gezichten. Van zachte pasteltinten tot fel fuchsia. En het lijkt erop dat alle varianten de afgelopen jaren voorbij zijn gekomen als mode en interieur trend. Je zou denken dat de hype inmiddels wel over is. De initiator van de interieurtrend, Sketch in Londen, startte dit al in 2002 (!) Maar in Nederland worden nog steeds roze restaurants geopend.

Kijk maar in Amsterdam. Koffiezaak Sticky Fingers bestaat alweer een tijd, maar deze maand wordt ook de nieuwe Mama Kelly geopend, helemaal roze. Blijkbaar is een roze interieur nog altijd een garantie op hotspot status.

Je kunt je afvragen of roze in je huis nog wel stilistisch verantwoord is. Interieurtrends volgen elkaar minder snel op dan die in de mode dus het kan waarschijnlijk nog wel even. Gelukkig ook maar, je wilt niet elk jaar je complete inrichting veranderen. Daarom is The Style Paper ook voorstander van eenvoudig en tijdloos design. Echter, soms kan een blank canvas wel een beetje kleur gebruiken. Een subtiele pasteltint kan dan net de kleine update zijn die je nodig hebt.

Toch bang dat je met een roze interieur in een Barbiehuis terecht komt (en dat je vriend vervolgens dreigt te vertrekken)? Kijk dan eens voor inspiratie naar deze interieurontwerpen die laten zien dat roze in huis ook stijlvol kan:

Interieur ontwerpstudio Design by Golden geeft een restaurant een coole 70’s vibe door de combinatie van mediterraan roze met donker blauwgroen. Crosby Studios uit Moskouw laat zien dat ook Barbie roze prima kan, als je de vormen simpel houdt en het combineert met stoere materialen en donkere kleuren. Het Franse Cote Maison kiest voor een rustieke look door ruwe bakstenen en onbewerkt hout in contrasterende kleuren te verven.

Wat deze ontwerpstudios doen is pastel roze combineren met een hardere, donkere kleur. Dit contrast tussen donker en licht wordt versterkt door het gebruik van de verschillende materialen. Strak en modern design tegenover onafgewerkt en ruw. Een interessante invalshoek die een opvallend maar gebalanceerd resultaat geeft. Het bewijs dat roze niet zoetsappig hoeft te zijn.

Journal 004 2

Al overtuigd? Waarom begin je niet met je keuken. Voor IKEA keukens (en meubels) zijn er veel leuke frontjes te vinden waarmee je deze een compleet ander uiterlijk geeft. Bijvoorbeeld via fronts.co.uk waar ze deze zachte roze covers hebben. Ook leuk is het om (een deel van) je muur een mooie pasteltint te geven. The Style Paper heeft onlangs een behangcollectie ontworpen met roze tinten waarmee je elke kamer een totale makeover geeft! De ontwerpen voor het behang zijn gebaseerd op Dutch design en de avondmaaltijd die typisch om 'half 6' gegeten wordt. Traditie versus modern design, met een aparte twist. Een paar rollen van dit behang tegen je muur en je hebt een bijzondere achtergrond voor al je diners.

Journal 004 8
Behang ontwerp door The Style Paper, in een voorbeeld van Sketch, Londen.
Pastelroze interieur accessoires
Journal 004 6

Toch nog niet helemaal overtuigd? Begin dan klein, met een paar mooi ontworpen accessoires:

  1. Een nude roze linnen tafelkeed van Linge Particulier kan ook dienst doen als plaid (via Pantoufle)
  2. Dit lichtroze tijdschriftenrek van gepoedercoat staal door Umbra Shift is ook zonder inhoud een mooi object (via Restored)
  3. Ga voor retro vibes met deze set roze standaarden (via Crowdyhouse)
  4. Minimalistisch is deze pastelroze poster set posters van Tom Pigeon (via Restored)
  5. Hay heeft altijd goede accessoires, zoals deze roestkleurige roze onderzetter Rhom (via COS)
  6. Deze Nederlandse ontwerpster maakt mooi pastelkleurig servies en vazen van keramiek (via Lenneke Wispelwey)

Meer inspiratie voor pasteltinten in je interieur en vind je op ons Pinterest bord. Blijf ons op Pinterest volgen voor updates en meer inspiratie.

Journal 004 5
Disclaimer

De content van deze website is door The Style Paper met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, The Style Paper aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan maken inbreuk op intellectuele eigendomsrechten van The Style Paper. Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen dient schriftelijk aan ons te worden verzocht. Linken naar deze pagina of delen van onderdelen daarvan op andere websites en social media is toegestaan mits The Style Paper wordt vermeld.

Informatie

Deze website bevat links naar websites of afbeeldingen van derden. Wij hebben geen zeggenschap over de inhoud of over andere kenmerken van deze sites/afbeeldingen en zijn in geen geval aansprakelijk of verantwoordelijk voor de inhoud ervan. The Style Paper zal waar mogelijk en voor zover bekend de eigenaar van content van derden vermelden. Indien u desondanks materiaal aantreft waarvan u van mening bent dat dit inbreuk maakt op uw rechten of waarvan u meent dat dit anderszins onrechtmatig is, kunt u bij ons een verzoek indienen om deze informatie van de website te laten verwijderen.

Copyright

© The Style Paper 2019 | KvK 66725909 | THE STYLEPAPER® 

Credits

Webdesign door Remco van Dun