The Style Paper

Val voor de mand, een zomerse style update

Misschien komt het omdat iedereen die vakantiesfeer vast probeert te houden. Of misschien ben je wel geïnspireerd door de spulletjes op lokale markten in bijvoorbeeld Frankrijk of Griekenland. In ieder geval is de geweven tas, oftewel de 'basket bag' niet meer uit het straatbeeld of je Instagram feed weg te denken. We zetten 5 bijzondere exemplaren op een rijtje die je nu kunt shoppen.

Bij deze tas komt vakmanschap kijken. De tas moet zowel een zomerse vibe als een natuurlijke look uitstralen. Het is duidelijk waarom de hand gemaakte 'basket bag' de tas van het moment is. Dat betekent natuurlijk ook dat de grotere ketens deze trend oppakken. Het mooie van deze tassen zit echter in het feit dat ze persoonlijk en hand gemaakt zijn van natuurlijke materialen en daarom juist een schoonheidsfoutje mogen hebben. Dat is nou net de charme van zo'n product. De ontwerpers die we hier geselecteerd hebben produceren op kleine(re) schaal en streven daarnaast naar een duurzame, natuurlijke en eenvoudige levensstijl. Tijdens het maken van de tassen wordt er gedacht aan het milieu en de medewerkers. Dat kan alleen maar bijdragen aan de schoonheid van de producten. Gelukkig hebben deze bedrijfjes allemaal een webshop waar je naast deze tassen nog meer mooie dingen vindt!

Journal 003 2

1. Catzorange: een kleine ontwerpstudio in Brooklyn, New York, die pas dit jaar is opgericht. Zij maken al hun tassen van natuurlijke materialen, voornamelijk katoen. De vorm van de tas ontstaat tijdens het maken en is altijd uniek. Wij zijn vooral fan van de ronde handtassen, een eenvoudige vorm van opgerold koord. Perfect voor wie houdt van een meer minimalistische look.

Journal 003 4

2. Deze heb je vast al een keer in je Instagram feed voorbij zien komen: de nu al iconische Ark tas van Cult Gaia. Ze staan voor een eerlijk product en een eerlijke beloning van diegenen die de tassen produceren. Duurzaamheid en fair trade is volgens Cult Gaia een integraal onderdeel van een zorgvuldig samengestelde en tijdloze kledingkast. Dit zijn tassen die voor altijd bij je blijven! En helemaal mooi, dit is waarschijnlijk de meest betaalbare it-bag van het moment.

Journal 003 5

3. Deze Franse klassiekers worden in Marokko gemaakt van gedroogde palmbladeren voor BasketBasket. Ze zijn deels groothandel maar je kunt al hun geweven tassen ook online kopen via hun website. Ook BasketBasket streeft er naar om zo milieuvriendelijk mogelijk te produceren en heeft nauw contact met de lokale bevolking uit de regio waar de tassen gemaakt worden. Gebruik ze net als de Fransen als je boodschappen gaat doen, geen plastic tas nodig en je ziet er ook nog eens stijlvol uit.

Journal 003 3

4. Toch liever iets met een luxere uitstraling? Wat denk je van de Moreau Bucket Bag van Staud Clothing. Een cognac lederen 'bucket bag' die er een beetje uitziet als een terracotta bloempot, in een net van natuurlijk katoen en afgewerkt met stevige lederen handvaten voor een comfortabele houvast als je hem weer eens te vol geladen hebt.

Journal 003 6

5. Nog een combinatie met leer kun je vinden bij ST. AGNI. Zachte kleurencombi's en mooie natuurlijke materialen worden gecombineerd in tassen, schoenen en een kledinglijn. Ze maken meerdere varianten van de traditionele geweven markt tas, met leer en rattan dus, incl. een handig binnenvak voor je portemonnee. Maar ook de wat lossere geknoopte varianten van zeegras of van raffia zijn prachtig. 

Journal 003 1

De bijzondere tassen op de cover afbeelding zijn van Valentina Hoyos. Zij heeft alleen geen online shop en ook konden wij geen verkoopadres achterhalen. Toch vonden wij deze kunstwerkjes het melden waard. Ze werkt met natuurlijke materialen zoals sisal en gebruikt geen chemicaliën. Haar geweven tassen zijn het resultaat van 30 jaar ervaring waarbij zij het vakmanschap uit culturen van over de hele wereld heeft geleerd. Ze werkt nauw samen met lokale vakmensen die alle producten maken en zorgt voor een eerlijk loon.

Meer tassen inspiratie? Kijk ook op het tassen Pinterest board en volg deze voor updates!

Disclaimer

De content van deze website is door The Style Paper met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, The Style Paper aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan maken inbreuk op intellectuele eigendomsrechten van The Style Paper. Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen dient schriftelijk aan ons te worden verzocht. Linken naar deze pagina of delen van onderdelen daarvan op andere websites en social media is toegestaan mits The Style Paper wordt vermeld.

Informatie

Deze website bevat links naar websites of afbeeldingen van derden. Wij hebben geen zeggenschap over de inhoud of over andere kenmerken van deze sites/afbeeldingen en zijn in geen geval aansprakelijk of verantwoordelijk voor de inhoud ervan. The Style Paper zal waar mogelijk en voor zover bekend de eigenaar van content van derden vermelden. Indien u desondanks materiaal aantreft waarvan u van mening bent dat dit inbreuk maakt op uw rechten of waarvan u meent dat dit anderszins onrechtmatig is, kunt u bij ons een verzoek indienen om deze informatie van de website te laten verwijderen.

Copyright

© The Style Paper 2019 | KvK 66725909 | THE STYLEPAPER® 

Credits

Webdesign door Remco van Dun