The Style Paper

Collectie dessins met natuurlijke kleuren en structuren

Project informatie
Dessin collectie damesmode Concept 'up in the trees', natuurlijke vormen Dessinontwerp door T.S.P.

Voor een nieuwe concept collectie heb ik een aantal dessins ontworpen geïnspireerd op de natuur. Denk aan de camouflage achtige vlekken van boomschors, de kleuren van vallende bladeren, organische vormen van zaden en takken, al deze verschillende elementen staan aan de basis van de dessins.

Project 009 6
Inspiratie collage voor de ontwerpen

Zoals gewoonlijk ben ik eerst begonnen met het maken van verschillende schetsen op papier. Ook heb ik voor deze collectie kleuren en structuren geschilderd om later digitaal verder te bewerken. Zo is bijvoorbeeld deze abstracte boomschors structuur ontstaan.

Project 009 2
Groen bruine gedigitaliseerde hout structuur

De schetsen heb ik gecombineerd tot nieuwe vormen, waarin toch natuurlijke elementen terug te zien zijn. Deze vormen zijn vervolgens weer samengesteld tot een dessin voor op stof.

Project 009 7
Print van zaden en takken
Project 009 4
Een organisch groen dessin met bladeren

De kleur groen is de basis, een felle maar toch neutrale kleur die met veel andere tinten te combineren is. De combinatie groen met bruin zie je ook veel in de natuur. Door kleuren te gebruiken die goed bij elkaar passen kunnen de dessins onderling ook goed bij elkaar gestyled worden in een mode collectie.

Project 009 1
Groene abstracte golven structuur
Project 009 3
Mijn versie van een camouflage print

Het volgende patroon bestaat uit verschillende stippellijnen, zoals van een plattegrond die dieptelagen en bebossing toont.De kleur blauw geeft een fris accent tussen de verschillende aarde tonen in de collectie en combineert goed met zowel groen als bruin.

Project 009 5
Dessin van plattegrond lijnen

Het laatste dessin bevat een combinatie van de verschillende structuren en vormen uit de rest van de collectie. Deze print doet wat retro aan, wat een goede match is met de bruin/groen combinaties.

Project 009 8
Gecombineerde dessins uit de collectie

Similair projects

Project 010 X 05.07.2019
Zomerse en tropische patronen
Prints
Project 008 3 13.02.2018
Trui met abstracte print voor KiKa
Styling
Project 005 X 13.10.2017
Dessin collectie overhemden met een twist
Concepts
See more projects
Disclaimer

De content van deze website is door The Style Paper met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, The Style Paper aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan maken inbreuk op intellectuele eigendomsrechten van The Style Paper. Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen dient schriftelijk aan ons te worden verzocht. Linken naar deze pagina of delen van onderdelen daarvan op andere websites en social media is toegestaan mits The Style Paper wordt vermeld.

Informatie

Deze website bevat links naar websites of afbeeldingen van derden. Wij hebben geen zeggenschap over de inhoud of over andere kenmerken van deze sites/afbeeldingen en zijn in geen geval aansprakelijk of verantwoordelijk voor de inhoud ervan. The Style Paper zal waar mogelijk en voor zover bekend de eigenaar van content van derden vermelden. Indien u desondanks materiaal aantreft waarvan u van mening bent dat dit inbreuk maakt op uw rechten of waarvan u meent dat dit anderszins onrechtmatig is, kunt u bij ons een verzoek indienen om deze informatie van de website te laten verwijderen.

Copyright

© The Style Paper 2019 | KvK 66725909 | THE STYLEPAPER® 

Credits

Webdesign door Remco van Dun