The Style Paper

Dessin collectie overhemden met een twist

Project Informatie
Dessins voor een collectie overhemden en pakken Doelgroep: mannenmode, merk Simon Carter Concept en dessin ontwerp door T.S.P.

Voor het Britse mannenmode merk Simon Carter heeft The Style Paper een collectie dessins ontworpen die gebruikt zou kunnen worden voor een nieuwe collectie. Simon Carter staat vooral bekend om de overhemden met bijzondere prints. Vaak bestaat een collectie uit uiteenlopende prints, bijeengehouden door eenvoudig kleurgebruik. De overhemden zijn daardoor geschikt voor zowel zakelijk als meer casual gebruik. Een nieuwe collectie zou aan dezelfde eisen moeten voldoen.

concept

Omdat het merk een klassieke Britse achtergrond combineert met een moderne zakelijke doelgroep, heeft The Style Paper gezocht naar een inspiratiebron die hierbij aansluit. Uiteindelijk werd "It's elementary", de befaamde uitspraak van Sherlock Holmes, het uitgangspunt voor deze nieuwe dessin collectie. Sherlock Holmes is natuurlijk typisch Brits, gaat zelf ook klassiek gekleed, maar is wel bezig met onderzoek, wetenschap en innovatie. 

Project 005 1
Inspiratie moodboard 'Elementary'

Deze inspiratie is vervolgens uitgewerkt in een moodboard met daarin kleuren en vormen die voor het dessin voor het nieuwe seizoen gebruikt kunnen worden. De symbolen komen uit de verhalen van schrijver Arthur Conan Doyle maar ook uit de wetenschap. In lijn met de stijl van het merk werden vormen vrij letterlijk vertaald naar de dessins. De kleuren werden uit 'elementen' gehaald.

Project 005 2
Project 005 3
ontwerp

De uiteindelijke dessins werden met de hand getekend en vervolgens uitgewerkt in een herhalend patroon. Omdat ze voornamelijk voor overhemden waren bedoeld, zijn de illustraties bewust klein gehouden. Hierdoor blijven de dessins subtiel. Van dichtbij zijn de kleine symbolen en details goed te onderscheiden. Voor de pakken mochten de dessins wel wat groter zijn. De vormen daarvoor zijn eenvoudig gehouden. Op deze manier kunnen ze nog steeds gecombineerd worden met een drukker overhemd. 

Project 005 4

De dessins zijn onderling ook goed te combineren door het eenvoudige kleurenpalet. Een ander kenmerk van Simon Carter is namelijk het gebruik van verschillende varianten van een patroon aan de binnenkant van de boorden.

Een selectie van de dessin ontwerpen en de toepassing daarvan:

Interesse in het gebruik van deze dessins? Of wil je nieuwe dessins laten ontwerpen? Neem contact op met The Style Paper voor de mogelijkheden!

Similair projects

Project 009 X 03.05.2019
Collectie dessins met natuurlijke kleuren en structuren
Concepts
Project 010 X 05.07.2019
Zomerse en tropische patronen
Prints
Project 008 3 13.02.2018
Trui met abstracte print voor KiKa
Styling
See more projects
Disclaimer

De content van deze website is door The Style Paper met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, The Style Paper aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan maken inbreuk op intellectuele eigendomsrechten van The Style Paper. Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen dient schriftelijk aan ons te worden verzocht. Linken naar deze pagina of delen van onderdelen daarvan op andere websites en social media is toegestaan mits The Style Paper wordt vermeld.

Informatie

Deze website bevat links naar websites of afbeeldingen van derden. Wij hebben geen zeggenschap over de inhoud of over andere kenmerken van deze sites/afbeeldingen en zijn in geen geval aansprakelijk of verantwoordelijk voor de inhoud ervan. The Style Paper zal waar mogelijk en voor zover bekend de eigenaar van content van derden vermelden. Indien u desondanks materiaal aantreft waarvan u van mening bent dat dit inbreuk maakt op uw rechten of waarvan u meent dat dit anderszins onrechtmatig is, kunt u bij ons een verzoek indienen om deze informatie van de website te laten verwijderen.

Copyright

© The Style Paper 2019 | KvK 66725909 | THE STYLEPAPER® 

Credits

Webdesign door Remco van Dun