The Style Paper

Styling concept voor een nieuwe mode collectie

Project informatie
conceptuele basis voor modecollectie inspiratie, concept en uitwerking campagne alles door T.S.P.

The Style Paper heeft een styling concept uitgewerkt voor een modemerk. Het merk staat bekend om minimalistische ontwerpen en basics, maar maakt de laatste jaren wat meer experimentele collecties. Het advies van The Style Paper voor het aankomende seizoen was: teruggaan naar de basis. Herkenbaarheid van de eenvoudige eigen stijl waar het merk bekend om staat.

Minimalisme

Achtergrond voor de inspiratie is de minimalistische kunststroming. Niets gaat meer terug naar de basis. De Amerikaanse kunstenaar Donald Judd is daar een uitstekend voorbeeld van. Met zijn robuuste sculpturen van glas in combinatie met staal of beton maakt hij een statement over eenvoud en esthetiek. Niet zozeer met een diepere betekenis maar ‘kunst om de kunst’. 

Project 002 1
Styling concept

Met deze vormen en kleuren als basis heeft The Style Paper een styling concept uitgewerkt waarmee ontwerpers verder aan de slag konden. De kleurschema’s en schetsen ter inspiratie bestaan uit de categorieën casual, zakelijk en uitgaan. Deze zijn aangevuld met stofstalen voor het materiaalgevoel.

Accessoires en campagne

Tevens heeft The Style Paper inspiratiebeelden gezocht voor een bijpassende accessoire-lijn. En tips over hoe de campagne voor de nieuwe collectie gefotografeerd zou kunnen worden. Voor de lancering van de campagne maakte The Style Paper een voorstel voor een expositie van minimalistische kunst. Het werk van Donald Judd zou daarbij centraal staan, gecombineerd met andere kunstobjecten, maar ook de nieuwe accessoire-lijn. De modellen met de nieuwe mode collectie lopen daar tussendoor.

Project 002 8
accessoire inspiratie en concept reclameshoot
Project 002 9
back to basic campagne concept

Elk seizoen een nieuwe mode collectie neerzetten blijft een uitdaging. The Style Paper kan een concept uitwerken op basis van een trendprognose en zo een helder inspiratiebeeld bieden voor ontwerpers of inkopers van een mode collectie. 

Ook op zoek naar inspiratie voor een nieuwe (kleding) collectie? Of ben je op zoek naar een richting voor de inkoop van je winkel? Neem contact op met The Style Paper voor meer informatie.

Similair projects

Journal 007 X 28.01.2018
5 museum waardige stoelen
Project 008 3 13.02.2018
Trui met abstracte print voor KiKa
Styling
Journal 001 7 04.08.2017
Groen in huis kan nog steeds
See more projects
Disclaimer

De content van deze website is door The Style Paper met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, The Style Paper aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan maken inbreuk op intellectuele eigendomsrechten van The Style Paper. Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen dient schriftelijk aan ons te worden verzocht. Linken naar deze pagina of delen van onderdelen daarvan op andere websites en social media is toegestaan mits The Style Paper wordt vermeld.

Informatie

Deze website bevat links naar websites of afbeeldingen van derden. Wij hebben geen zeggenschap over de inhoud of over andere kenmerken van deze sites/afbeeldingen en zijn in geen geval aansprakelijk of verantwoordelijk voor de inhoud ervan. The Style Paper zal waar mogelijk en voor zover bekend de eigenaar van content van derden vermelden. Indien u desondanks materiaal aantreft waarvan u van mening bent dat dit inbreuk maakt op uw rechten of waarvan u meent dat dit anderszins onrechtmatig is, kunt u bij ons een verzoek indienen om deze informatie van de website te laten verwijderen.

Copyright

© The Style Paper 2019 | KvK 66725909 | THE STYLEPAPER® 

Credits

Webdesign door Remco van Dun