The Style Paper

Concept en styling van interieur

Project informatie
verbouwing en inrichting huis, Amsterdam concept, styling, interieur door T.S.P.

Elke verbouwing of renovatie is een uitdaging op zich. Planning, materialen, budget, het vraagt om goed doordachte keuzes. The Style Paper kan een zorg uit handen nemen door het traject van de eerste schets tot het uiteindelijk interieur uit handen te nemen. We doen dit niet alleen, maar overleggen indien gewenst met de architect en aannemer.

Het huis in Amsterdam bestond oorspronkelijk uit twee woningen en was door de vorige eigenaren samengevoegd. Hierdoor bestond de benedenverdieping uit meerdere kleine kamers, wat een onpraktisch en krap gevoel gaf. Ook waren de keuken en inrichting verouderd en aan vervanging toe. Om de woning aan te passen aan de normen van deze tijd en meer ruimte te creëren heeft The Style Paper een concept bedacht en dat vervolgens door een aannemer uit laten voeren. De inrichting is vervolgens weer door The Style Paper verzorgd.

Hoe verloopt zo’n traject? Allereerst wordt er in overleg een moodboard uitgewerkt waar het concept voor de verbouwing op gebaseerd wordt. Samen met de bewoners wordt gekeken naar een stijl die hen aanspreekt, de (technische) vereisten van de woning en het budget daarvoor.

Dsc6170
Lichte, open woonkamer

Op basis van het moodboard is de style consultant begonnen met het globaal schetsen van de woonruimte en de keuken. Hierbij is gekeken welke elementen gewenst waren (veel kastruimte, een groot fornuis, een open gevoel) en naar de praktische kant (meterkast die niet verplaatst kan worden en de plaatsing van een toilet). Met de schetsen en het moodboard is vervolgens samen met een interieurarchitect een volledig plan uitgewerkt voor de verbouwing. De architect verzorgde in dit geval ook het overleg met de aannemer. Samen met de architect is er verder gekeken naar de combinatie van kleuren en materialen. 

Uiteindelijk is er een grote, lichte open ruimte ontstaan met een mooie doorkijk naar de tuin. Omdat er geen hal is, is de keuken aan de straatkant geplaatst met een houten wand om inkijk te voorkomen en een halletje te creëren waar jassen en schoenen uit het zicht blijven. De keuken heeft een industriële look met zwarte stalen details, witte metrotegeltjes met een donkere voeg en vintage look stopcontacten van bakeliet. Om geen extra ruimte in te nemen is het toilet achter de keuken, onder de trap van de bovenwoning weggewerkt. De vloer is voorzien van vloerverwarming om radiatoren te vermijden en is afgewerkt met een betonlook gietvloer. De muren zijn wit gehouden om het lichte en ruimtelijke gevoel te behouden en geven een frisse, neutrale achtergrond voor de opvallende meubelstukken. 

De inrichting bestaat uit een combinatie van design, vintage, budget en DIY meubels, wat een speels en modern geheel biedt maar ook tijdloos is.

Details
  • Dutch design oranje leren bank van Harvink
  • Mid century modern vintage houten bank uit Denemarken
  • Deens design houten eettafel van Skovby
  • Zwart/witte salontafel met los blad en poten van Master&Master
  • Groene transparante eetkamer stoeltjes van Calligaris
  • Lichtgrijze Orange Slice chairs van Pierre Paulin voor Artifort
  • Side table van eikenhout met draadstaal poten, DIY
  • Moodboard leunend tegen de muur, DIY
  • Keuken en houten wand zijn custom made door RobertTediek

Similair projects

Journal 007 X 28.01.2018
5 museum waardige stoelen
Journal 004 7 03.11.2017
Trend: pastelroze
Project 010 X 05.07.2019
Zomerse en tropische patronen
Prints
See more projects
Disclaimer

De content van deze website is door The Style Paper met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, The Style Paper aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan maken inbreuk op intellectuele eigendomsrechten van The Style Paper. Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen dient schriftelijk aan ons te worden verzocht. Linken naar deze pagina of delen van onderdelen daarvan op andere websites en social media is toegestaan mits The Style Paper wordt vermeld.

Informatie

Deze website bevat links naar websites of afbeeldingen van derden. Wij hebben geen zeggenschap over de inhoud of over andere kenmerken van deze sites/afbeeldingen en zijn in geen geval aansprakelijk of verantwoordelijk voor de inhoud ervan. The Style Paper zal waar mogelijk en voor zover bekend de eigenaar van content van derden vermelden. Indien u desondanks materiaal aantreft waarvan u van mening bent dat dit inbreuk maakt op uw rechten of waarvan u meent dat dit anderszins onrechtmatig is, kunt u bij ons een verzoek indienen om deze informatie van de website te laten verwijderen.

Copyright

© The Style Paper 2019 | KvK 66725909 | THE STYLEPAPER® 

Credits

Webdesign door Remco van Dun