The Style Paper

Half 6, prints voor een Nederlands restaurant

Project Informatie
Restaurant concept Half 6 Dessin ontwerpen voor behang in diverse ruimtes Ontwerpen door T.S.P.

Half 6, etenstijd. Een cliche over Nederlandse huishoudens is dat ze altijd om half 6 aan de aardappelen zitten. Typisch Nederlands dus? Wel een leuk uitgangspunt voor een restaurant dat Nederlandse gerechten serveert. De opdracht was dan ook: werk een concept uit voor een nieuw te openen restaurant en hoe deze ingericht wordt.

Dutch Design

Met als naam Half 6 en Nederlandse gerechten op de kaart wordt een vette knipoog naar de Nederlandse burgerlijkheid gegeven. De bedoeling was echter wel een hip restaurant te maken dat er juist niet oudbollig uit ziet. Daarom hebben wij iets anders typisch Nederlands er bij genomen: 'Dutch Design'. Over de hele wereld worden Nederlandse ontwerpers geprezen om hun goed doordachte ontwerpen waar vaak net een beetje humor in zit. Denk bijvoorbeeld aan Studio Job, Pot en Piet Hein Eek. Een goede combinatie tussen oude en nieuwe tradities.

Project 007 4C
Dessin gebaseerd op Nederlandse wolkenlucht
Project 007 6
Voorbeeld van het ontwerp als behang in een restaurant

The Style Paper heeft voor de verschillende ruimtes in het restaurant behang en wandbekleding ontworpen. Voor elke ruimte een ander patroon, maar wel in dezelfde kleurstellingen om de rust te bewaren. Belangrijk hierbij was dat het behang zou passen bij de rest van het interieur en dat het een echte eyecatcher zou zijn.

Project 007 5
Vereenvoudigd ontwerp waardoor een streeppatroon ontstaat
Project 007 3
Een ander idee, voor een donkerder dessin voor achter de bar

De kleuren zijn echt van nu, pastelroze, gecombineerd met grijs, groen en hier en daar een beetje paars. De onderwerpen waarop de dessins geinspireerd zijn daarentegen zijn echt ouderwets en typisch Nederlands: klederdracht, de geruite theedoek en de Nederlandse wolkenlucht (geliefd onderwerp van de Hollandse meesters vanaf de Gouden Eeuw).

Project 007 1B
Degrade golven dessin in pastelroze overlopend naar zilvergrijs
Project 007 2B
Gedeconstrueerde ruiten behang

Ruiten of een blokpatroon zijn meestal recht, om er een moderne twist aan te geven hebben wij deze net wat anders gemaakt, niet aansluitend, diagonaal, of met een bijna hypnotiserend effect. Omdat een behang dessin groter is dan dat van kleding en vaker van een afstand bekeken wordt is dit niet storend.

Omdat het prachtige interieur van het restaurant Sketch in Londen zo mooi matcht met deze behangetjes van The Style Paper, hebben wij een paar mockups gemaakt. Zo kun je goed zien hoe leuk het behang in een restaurant omgeving past.

Project 007 4B
Een schuine afgesneden ruit als behang

Toch kunnen wij ons voorstellen dat je thuis ook wel zo'n vrolijke muur wilt, misschien zelfs wel in de keuken. Neem gerust contact op met ons (zie onderaan de pagina) voor meer informatie!

Project 007 7
Mozaiek tegel patroon in de vorm van een zeeuwse knop

Similair projects

Project 010 X 05.07.2019
Zomerse en tropische patronen
Prints
Project 003 X 18.08.2017
Dessin collectie voor kinderen gebaseerd op groenten
Concepts
Project 009 X 03.05.2019
Collectie dessins met natuurlijke kleuren en structuren
Concepts
See more projects
Disclaimer

De content van deze website is door The Style Paper met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, The Style Paper aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content of delen daarvan maken inbreuk op intellectuele eigendomsrechten van The Style Paper. Toestemming tot het gebruik van de getoonde content of delen daarvan op publiekelijk toegankelijke plaatsen dient schriftelijk aan ons te worden verzocht. Linken naar deze pagina of delen van onderdelen daarvan op andere websites en social media is toegestaan mits The Style Paper wordt vermeld.

Informatie

Deze website bevat links naar websites of afbeeldingen van derden. Wij hebben geen zeggenschap over de inhoud of over andere kenmerken van deze sites/afbeeldingen en zijn in geen geval aansprakelijk of verantwoordelijk voor de inhoud ervan. The Style Paper zal waar mogelijk en voor zover bekend de eigenaar van content van derden vermelden. Indien u desondanks materiaal aantreft waarvan u van mening bent dat dit inbreuk maakt op uw rechten of waarvan u meent dat dit anderszins onrechtmatig is, kunt u bij ons een verzoek indienen om deze informatie van de website te laten verwijderen.

Copyright

© The Style Paper 2019 | KvK 66725909 | THE STYLEPAPER® 

Credits

Webdesign door Remco van Dun